Menu na przyjęcia okolicznościowe

Menu na przyjęcia okolicznościowe

Przyjęcia z ustalonym z góry menu z przyjemnością organizujemy dla grup powyżej 15 dorosłych Gości.

PRZYSTAWKI:
FOCACCIA - cieniutki placek z rozmarynem
MISTA - sałaty, pomidory, ser solankowy, ziarna słonecznika
MELONE - kawałki melona zawijane w szynkę parmeńską
CAPRESE - plastry pomidorów przekładane mozzarellą
ANTIPASTI - talerz serów i wędlin
ROSTBEEF - plastry cieniutko krojonej wołowiny z pieca, rukola
ARANCINI - sycylijskie krokiety ryżowe

ZUPY:
CIPOLLA - krem cebulowy
DECOTTO - bulion z kurczaka z makaronem
POMODORE - krem pomidorowy
BRODO - rosół z indyka, kurczaka i wołowiny z makaronem z ciasta naleśnikowego

PASTY i DANIA GŁÓWNE:
RAGU’ - makaron w sosie z mięsa wołowego, duszonego w czerwonym winie i pomidorach
SPINACI - makaron w sosie ze szpinaku i gorgonzoli
VERDURE - makaron w sosie z warzyw grillowanych na oliwie
PUTTANESCA - makaron w sosie z pomidorów, oliwek i kaparów
TARTUFATA - makaron w delikatnym sosie na śmietanie z suszonymi pomidorami,
i pastą z czarnych trufli
PESTO VERDE - makaron z zielonym pesto z rukoli, szpinaku i natki
PESTO GENOVESE – makaron z pesto z bazylii, czosnku i orzeszków pinii
POLPETTINE - makaron z pomidorami, mięsnymi pulpecikami i ostrym peperoncino
D’ANTARA - makaron w sosie z drobniutko pokrojonej kaczki, pomidorów i kaparów
Do Past organizator wybiera jeden makaron: farfalle (kokardki), penne (rurki), ręcznie robione tagliatelle (wstążki)
lub strozzapreti (krótki, skręcony)

MAIALE – polędwica wieprzowa w sosie grzybowym
INVOLTINI di POLLO - roladki z piersi kurczaka
GAMBA D'ANATRA - udko kaczki pieczone w piecu
MANZO - bitki wołowe
MERLUZZO - filet z dorsza
Dania główne podajemy na półmiskach z ćwiartkami ziemniaków i gotowanymi warzywami, albo z sałatą mista i focaccią
– według wyboru organizatora.

DESERY:
PANNA COTTA - deser z gotowanej śmietany z sosem truskawkowym
FORMAGGIO - sernik z ricotty na kakaowym spodzie
TIRAMISU’ - tradycyjny włoski deser z biszkoptów i serka mascarpone
CIOCCOLATO - torcik czekoladowy z migdałami


MENU DLA DZIECI: (do 10 lat)
Wariant 1: COTOLETTA (talarki z piersi kurczaka z warzywami i ćwiartkami ziemniaków) oraz PIZZA (Margherita, Cotto, Hawaii), serwowane na półmiskach plus deser, jak dorośli Goście
Wariant 2: Wariant 1 plus zupa, jak dorośli Goście

 

WARIANTY MENU 

 

MENU 1
99 złotych
+10% serwis

MENU 2
169 złotych
+10% serwis

MENU 3
199 złotych
+10% serwis

PRZYSTAWKI

Na półmiskach

FOCACCIA
MISTA
MELONE

CAPRESE
ANTIPASTI

ROSTBEF
ARANCINI

ZUPY

W wazach

CIPOLLA

DECOTTO
POMODORE

Organizator wybiera jedną zupę

BRODO

Organizator wybiera dwie zupy

PASTY i DANIA GŁÓWNE

Na półmiskach

RAGU’
SPINACI
VERDURE

PUTTANESCA

Organizator wybiera dwie pasty

TARTUFATA
PESTO VERDE
D'ANATRA 

MAIALE
INVOLTINI

Organizator wybiera dwie pasty
i jedno danie główne

PESTO GENOVESE
POLPETTINE

GAMBA D'ANATRA
MANZO
MERLUZZO

Organizator wybiera dwie pasty
i dwa danie główne

DESERY

Na paterach

PANNA COTTA

FORMAGGIO

Organizator wybiera jeden deser

TIRAMISU’
CIOCCOLATO


Organizator wybiera dwa desery

NAPOJE

Na stole lub w osobnym bufecie

WODA
(gazowana
i niegazowana)
SOKI
(pomarańczowy, jabłkowy)

Podamy 500 ml napojów
na osobę

KAWA
(czarna i biała)

HERBATA
(czarna i zielona)

Napoje gorące
podamy do deseru

KAWA
(czarna i biała)

HERBATA
(selekcja JUST-T)

Napoje zimne i gorące podajemy
bez ograniczeń
przez 3 godziny
trwania przyjęcia

Menu 2 zawiera wszystkie pozycje z menu 1, Menu 3 zawiera wszystkie pozycje z menu 1 i 2

Uwaga! Menu 1 oferujemy tylko w dni powszednie od poniedziałku do piątku.

 

DOPŁATY I ZNIŻKI

 

Menu dziecięce (Wariant 1/2)

55/65 zł

65/75 zł

85/95 zł

Zaliczka

 30% wartości menu

Własny tort

20 zł/osoba, jeśli nie jest zamawiany deser, z deserem - bez dopłaty

Własny alkohol

40 zł za każdą otwartą butelkę do 0,75 l

Sala na wyłączność

możliwa po indywidualnych negocjacjach

Potwierdzenie liczby Gości

 na 3 dni robocze przed przyjęciem

Białe obrusy
i pokrowce

200 zł

150 zł

100 zł

Menu serwowane indywidualnie

-

+ 30%

+ 30%

Rabat na dodatkowe zamówienia

8%

10%

12%

Menu obowiązuje od 1. lipca 2023 roku

Nie czekaj! Zgłoś online wstępne zainteresowanie organizacją przyjęcia w restauracji Pasta i  basta na Mokotowie.

Pobierz menu na przyjęcia okolicznościowe w formacie pdf.

Jeśli chcesz, abyśmy przygotowali inne menu, zaznacz to w polu "Uwagi, życzenia". Propozycję menu i wycenę przygotowujemy bez żadnych zobowiązań z Twojej strony.

W przypadku rezerwacji na terminy późniejsze niż 30 dni naprzód, nie gwarantujemy podanych w menu cen.

Szczęśliwe godziny w Paście

A może coś słodkiego?

Aktualności, czyli co słychać w Paście?

Zamów u nas dania na Wigilię 2023

Tegoroczną kolację wigilijną przygotujesz znacznie łatwiej, jeśli część zadań zlecisz naszym kucharzom. 

Grzyby, burak i dynia - jesienna trójca restauracji włoskiej Pasta i basta

Jesienne menu sezonowe

Na złote jesienne dni przygotowaliśmy menu sezonowe, w którym królują grzyby, dynia i czerwone buraki. Zapraszamy!