Przyjęcia z ustalonym z góry menu z przyjemnością organizujemy dla grup powyżej 15 dorosłych Gości.
PRZYSTAWKI:
FOCACCIA - cieniutki placek z rozmarynem
MISTA - sałaty, pomidory, ser solankowy, ziarna słonecznika
MELONE - kawałki melona zawijane w szynkę parmeńską
CAPRESE - plastry pomidorów przekładane mozzarellą
ANTIPASTI - talerz serów i wędlin
ROSTBEEF - plastry cieniutko krojonej wołowiny z pieca, rukola
ARANCINI - sycylijskie krokiety ryżowe
ZUPY:
CIPOLLA - krem cebulowy
DECOTTO - bulion z kurczaka z makaronem
POMODORE - krem pomidorowy
BRODO - rosół z indyka, kurczaka i wołowiny z makaronem z ciasta naleśnikowego
PASTY i DANIA GŁÓWNE:
RAGU’ - makaron w sosie z mięsa wołowego, duszonego w czerwonym winie i pomidorach
SPINACI - makaron w sosie ze szpinaku i gorgonzoli
VERDURE - makaron w sosie z warzyw grillowanych na oliwie
PUTTANESCA - makaron w sosie z pomidorów, oliwek i kaparów
TARTUFATA - makaron w delikatnym sosie na śmietanie z suszonymi pomidorami,
i pastą z czarnych trufli
PESTO VERDE - makaron z zielonym pesto z rukoli, szpinaku i natki
PESTO GENOVESE – makaron z pesto z bazylii, czosnku i orzeszków pinii
POLPETTINE - makaron z pomidorami, mięsnymi pulpecikami i ostrym peperoncino
D’ANTARA - makaron w sosie z drobniutko pokrojonej kaczki, pomidorów i kaparów
Do Past organizator wybiera jeden makaron: farfalle (kokardki), penne (rurki), ręcznie robione tagliatelle (wstążki)
lub strozzapreti (krótki, skręcony)
MAIALE – polędwica wieprzowa w sosie grzybowym
INVOLTINI di POLLO - roladki z piersi kurczaka
GAMBA D'ANATRA - udko kaczki pieczone w piecu
MANZO - bitki wołowe
MERLUZZO - filet z dorsza
Dania główne podajemy na półmiskach z ćwiartkami ziemniaków i gotowanymi warzywami, albo z sałatą mista i focaccią
– według wyboru organizatora.
DESERY:
PANNA COTTA - deser z gotowanej śmietany z sosem truskawkowym
FORMAGGIO - sernik z ricotty na kakaowym spodzie
TIRAMISU’ - tradycyjny włoski deser z biszkoptów i serka mascarpone
CIOCCOLATO - torcik czekoladowy z migdałami
MENU DLA DZIECI: (do 10 lat)
Wariant 1: COTOLETTA (talarki z piersi kurczaka z warzywami i ćwiartkami ziemniaków) oraz PIZZA (Margherita, Cotto, Hawaii), serwowane na półmiskach plus deser, jak dorośli Goście
Wariant 2: Wariant 1 plus zupa, jak dorośli Goście
WARIANTY MENU
|
MENU 1 |
MENU 2 |
MENU 3 |
PRZYSTAWKI Na półmiskach |
FOCACCIA |
CAPRESE |
ROSTBEF |
ZUPY W wazach |
CIPOLLA |
DECOTTO Organizator wybiera jedną zupę |
BRODO Organizator wybiera dwie zupy |
PASTY i DANIA GŁÓWNE Na półmiskach |
RAGU’ Organizator wybiera dwie pasty |
TARTUFATA MAIALE Organizator wybiera dwie pasty |
PESTO GENOVESE GAMBA D'ANATRA Organizator wybiera dwie pasty |
DESERY Na paterach |
PANNA COTTA |
FORMAGGIO Organizator wybiera jeden deser |
TIRAMISU’
|
NAPOJE Na stole lub w osobnym bufecie |
WODA Podamy 500 ml napojów |
KAWA HERBATA Napoje gorące |
KAWA HERBATA Napoje zimne i gorące podajemy |
Menu 2 zawiera wszystkie pozycje z menu 1, Menu 3 zawiera wszystkie pozycje z menu 1 i 2
Uwaga! Menu 1 oferujemy tylko w dni powszednie od poniedziałku do piątku.
DOPŁATY I ZNIŻKI
Menu dziecięce (Wariant 1/2) |
55/65 zł |
65/75 zł |
85/95 zł |
Zaliczka |
30% wartości menu |
||
Własny tort |
20 zł/osoba, jeśli nie jest zamawiany deser, z deserem - bez dopłaty |
||
Własny alkohol |
40 zł za każdą otwartą butelkę do 0,75 l |
||
Sala na wyłączność |
możliwa po indywidualnych negocjacjach |
||
Potwierdzenie liczby Gości |
na 3 dni robocze przed przyjęciem |
||
Białe obrusy |
200 zł |
150 zł |
100 zł |
Menu serwowane indywidualnie |
- |
+ 30% |
+ 30% |
Rabat na dodatkowe zamówienia |
8% |
10% |
12% |
Menu obowiązuje od 1. lipca 2023 roku
Nie czekaj! Zgłoś online wstępne zainteresowanie organizacją przyjęcia w restauracji Pasta i basta na Mokotowie.
Pobierz menu na przyjęcia okolicznościowe w formacie pdf.
Jeśli chcesz, abyśmy przygotowali inne menu, zaznacz to w polu "Uwagi, życzenia". Propozycję menu i wycenę przygotowujemy bez żadnych zobowiązań z Twojej strony.
W przypadku rezerwacji na terminy późniejsze niż 30 dni naprzód, nie gwarantujemy podanych w menu cen.