Najlepszy sposób na przetestowanie jak największej części makaronowego kunsztu restauracji Pasta i basta za jednym zamachem.
Na jednym talerzu podajemy zatem aż trzy rodzaje pasta fresca, każdy z innym sosem, a każdy sos w innym kolorze:
- długie wstążki tagliatelle z gałką muszkatołową i kremem z trufli oraz gotowaną szynką
- szerokie wstążki pappardelle z mięsnym sosem bolońskim
- włoskie pierożki ravioli z serem ricotta i szpinakiem
Tris di pasta fresca jest niezmiennie najpopularniejszym daniem wśród Gości restauracji włoskiej Pasta i basta na warszawskim Mokotowie.
Choć przygotowanie Trisa jest dość skomplikowane - wymaga użycia równocześnie trzech garnków i trzech patelni, to od czasu do czasu (zwykle wiosną i jesienią) umożliwiamy Gościom restauracji komponowanie własnych potrójnych zestawów makaronowych. Odbywa się to w podczas promocji, którą nazywamy Tydzień Otwarty Włoskich Past.
Jeśli chciałbyś wiedzieć, kiedy będziemy organizować kolejny Tydzień Otwarty, zostaw nam swój e-mail, damy znać o tym i o innych wydarzeniach i promocjach w Pasta i basta. Zapraszamy!