Kolacja sycylijska i degustacja sycylijskich win była bardzo udana. Dziękujemy wszystkim, którzy w niej uczestniczyli i tym, którzy ją przygotowali.
Pierwsza kolacja tematyczna, poświęcona smakom Sycylii, odbyła się w restauracji Pasta i basta w czwartek (24 listopada).
Od pierwszego łyka wina Grillo Caruso aż po ostatni kęs cassaty w restauracji włoskiej panował nastrój radosnego smakowania.
Zadbali o to Daniel Świderski, który wszystkie dania przygotował oraz Łukasz Chmielewski z firmy Zama, który dobrał wina oraz zajmował się ich podawaniem, a przede wszystkim opowiadaniem o nich.
Sądząc po brawach, które Daniel otrzymał, kiedy prezentował finałową cassatę mamy pełne prawo uważać, że nasi goście byli zadowoleni.
Bardzo pięknie dziękujemy i obiecujemy kolejne takie spotkania.
Poniżej krótka, oficjalna relacja fotograficzna z kolacji sycylijskiej. Uczestnicy spotkania lada dzień otrzymają dokumentację pełną i znacznie mniej oficjalną :-)