Rino Parisi

Rino Parisiil padrone

Rino gotował we włoskich hotelach, restauracjach, na statkach, a nawet we włoskiej armii. Pochodzi z Palermo, więc z wielu odmian włoskiej kuchni, sycylijska jest mu najbliższa. Rino trafił do Polski, jako szef kuchni w restauracji Campagna del Sol.

Potem rządził w innych bardzo znanych włoskich kuchniach w Warszawie, aż trafił do Pasty, gdzie wypełnił swoim kucharskim kunsztem nasz makaronowy koncept.

Przez pierwsze lata istnienia restauracji Pasta i basta wszystko, co wyszło z naszej kuchni było sygnowane przez niego. Teraz, choć już wrócił do Włoch, jest naszym il padrone. Bez wątpliwości - bez udziału Rino nasza restauracja nie byłaby taka, jaką jest.

Restauracja włoska Pasta i basta na mapie Google

Aktualności, czyli co słychać w Paście?

Przedstawiamy napoje na chłodniejsze dni

Kiedy nieuchronnie nadchodzi prawdziwa jesień, a potem prawdziwa zima, pora na gorące-rozgrzewające napoje, które podajemy w Paście aż do wiosny...

Zamów online i odbierz w restauracji - tak jest sporo taniej!

Gorąco zachęcamy do składania zamówień online i samodzielnego odbierania ich w restauracji przy ul. Odolańskiej 5. Takie zamówienia są aż o 20% tańsze!

 

Przyjdź PO PIEROGI - ręcznie lepione pierogi pierwsza klasa na Mokotowie!

Pod jednym dachem razem z Pastą urządziła się teraz siostrzana restauracja PO PIEROGI, czyli nowa pierogarnia na Mokotowie, gdzie podajemy ręcznie lepione pierogi pierwsza klasa!

A może coś słodkiego?