Bocca di Rossa - różowe wino z Umbrii

Umbria

Zadziwiające różowe wino, jedyne i niepowtarzalne w swoim rodzaju, powstało w 100% z umbryjskiego szczepu Sagrantino w winnicy Tabarrini, której właściciela Giampaolo Tabarrini gościliśmy w Warszawie w restauracji Pasta i basta, podczas Wieczorów umbryjskich.

Jak mówi Giampaolo, to różowe wino idealnie pasuje do dań z łososiem w roli głównej. Polecamy je także do lekkich past.

Rezerwacja online stolika w restauracji Pasta i pasta

Co słychać w Paście?

Mamy teraz w Paście kurkowe dania pachnące latem i lasem, mamy nalewane prosto z beczki wino Frizzante, cydr, klasztorne piwo Grimbergen (też z beczki), no i mamy doskonale orzeźwiające napoje na lato...

Wiemy, że stęskniliście się za tym, dlatego dziś - po ponad dwóch miesiącach przerwy - z przyjemnością zapraszamy Was do Pasty na kolejną edycję COZZE FEST. W tym sezonie małżom będzie towarzyszył polski cydr "Dzik". 

Letni ogródek - restauracja włoska Pasta i bastaNa chodniku przed naszą restauracją na Mokotowie mamy teraz malutki letni ogródek!

 

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Odbierz prezent urodzinowy: 19 złotych na pastę!

Klub urodzinowy restauracji włoskiej Pasta i pasta

Wejdź do Klubu urodzinowego restauracji Pasta i basta i odbierz prezent na swoje urodziny: 19 złotych na dowolną pastę oraz kieliszek domowego wina. Twoje zdrowie!

> Zapisz się

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...