Rosso di Montalcino DOC

Rosso di Montalcino DOC - restauracja Pasta i bastaWino czerwone wytrawne

Szczep: 100 % Sangiovese Grosso

Wino dojrzewa 10 miesięcy we francuskim dębie, następnie 12 miesięcy spędza w butelce.

Rosso od Castello Romitorio ze względu na wydłużony czas beczkownia nazywane jest „małym brunello”.

Wino o rubinowym kolorze, pełne i bogate o owocowym aromacie przypominającym czereśnie, wiśnie i fiołki, o zbalansowanej budowie z długo pozostającym finiszem.

Restauracja włoska Pasta i basta na mapie Google

Aktualności, czyli co słychać w Paście?

Przedstawiamy napoje na chłodniejsze dni

Kiedy nieuchronnie nadchodzi prawdziwa jesień, a potem prawdziwa zima, pora na gorące-rozgrzewające napoje, które podajemy w Paście aż do wiosny...

Zamów online i odbierz w restauracji - tak jest sporo taniej!

Gorąco zachęcamy do składania zamówień online i samodzielnego odbierania ich w restauracji przy ul. Odolańskiej 5. Takie zamówienia są aż o 20% tańsze!

 

Przyjdź PO PIEROGI - ręcznie lepione pierogi pierwsza klasa na Mokotowie!

Pod jednym dachem razem z Pastą urządziła się teraz siostrzana restauracja PO PIEROGI, czyli nowa pierogarnia na Mokotowie, gdzie podajemy ręcznie lepione pierogi pierwsza klasa!

A może coś słodkiego?