Przy pomocy tego systemu możesz wyłącznie zarezerwować swoje wino, natomiast cały proces sprzedaży odbędzie się na miejscu w restauracji Pasta i basta przy ul. Odolańskiej 5 w Warszawie. Tam zapłacisz za swoje zamówienie i je odbierzesz.
ZAREZERWUJ WINO

Zarezerwuj swoje ulubione wino i odbierz w restauracji przy ul. Odolańskiej 5 (tuż przy Puławskiej).

Za wino zapłacisz przy odbiorze (kartą kredytową albo gotówką).

Od lat najbardziej ulubione wino Gości restauracji Pasta i basta.

Kolor ciemnoczerwony z purpurowymi refleksami, w zapachu mnóstwo dzikich owoców, w smaku długo utrzymują się delikatne nuty wanilii.

Tajemnicza nieco nazwa oznacza po prostu dwanaście i pół czyli zawartość alkoholu w tym doskonałym winie.

{butelka 750 ml / karton 6 butelek 750 ml}

Butelka 750 ml
39.00 zł
Karton
234.00 zł 210.60 zł

Wino białe wytrawne

Szczep: 100% Malvasia

{butelka 750 ml / karton 6 butelek 750 ml}

Butelka 750 ml
39.00 zł
Karton
234.00 zł 210.60 zł

Klasyczne wytrawne białe wino z Abruzji

Butelka 750 ml
29.00 zł

Wino MOI, czyli „Moje”, powstaje z gron Primitivo.
Ma typowy dla tego apulijskiego szczepu rubinowo-czerwony kolot.
Pięknie, intensywnie pachnie, smakuje czerwonymi owocami i śliwką z nutami lukrecji.
Doskonałe na każdą okazję.

{butelka 750 ml / karton 6 butelek 750 ml}

Butelka 750 ml
44.00 zł
Karton
264.00 zł 237.60 zł

Dobre, czerwone wino z Wenecji Euganejskiej

 
39.00 zł

Białe wino z Wenecji Euganejskiej

 
39.00 zł

Klasyczne białe wino z Wenecji Euganejskiej

 
39.00 zł

Wino czerwone wytrawne

Szczep: 100% Sangiovese Grosso

Wino dojrzewa 12 miesięcy we francuskim dębie, następnie 24 miesiące w słoweńskim dębie, kolejne 30 miesięcy spędza w butelce.

Wino o wyraźnych taninach i intensywnie rubinowym kolorze. Dobrze zbudowane, bogate i pełne.

W nosie silny zapach jagód z odrobiną tytoniu, wanilii, czarnego pieprzu i lukrecji.

W ustach rozkwita intensywność przypraw i ciemnych owoców z długo pozostającym świeżym finiszem.

Brunello di Montalcino DOCG Riserva rocznik 2004 zostało uznane za najlepsze czerwone wino świata podczas International Wine Challenge w Londynie.

 
380.00 zł

Wino czerwone wytrawne

Szczep: 100% Sagrantino

Wino dojrzewa 36 miesięcy w małych francuskich beczkach, następnie 42 miesięcy w butelce. Wino, które do sprzedaży trafia po ponad 6 latach od zbiorów.

Niesamowicie skoncentrowane, zbite i kompleksowe z mocną taniną.

Wytwarzane z bardzo dojrzałych gron o dużej zawartości cukru. Nazywane jest

 
169.00 zł

Wino czerwone wytrawne

Szczep: 100% Sangiovese Grosso

Wino dojrzewa 12 miesięcy we francuskim dębie, następnie 14 miesiący w słoweńskim dębie, kolejne 24 miesiące spędza w butelce w winnicy.

Wino o rubinowym kolorze z bukietem dojrzałych jagód i suszonych kwiatów. W ustach miesza się intensywność jagód, fiołków i tytoniu.

Finisz o aksamitnej strukturze z doskonale wyważonymi taninami.

 
189.00 zł
Wino białe
Wino czerwone

Co słychać w Paście?

Grzegorz jest od wielu lat kucharzem w restauracji Pasta i basta na Mokotowie. A w wolnych chwilach uwielbia wędzić mięsiwa w swojej wędzarni, którą urządził w podwarszawskiej wiosce.

Teraz także dowozimy nasze dania z restauracji Pasta i Basta do Waszych mieszkań i biur.

Pod jednym dachem razem z Pastą urządziła się teraz siostrzana restauracja PO PIEROGI, czyli nowa pierogarnia na Mokotowie, gdzie podajemy ręcznie lepione pierogi pierwsza klasa!

Najpopularniejsze dania restauracji Pasta i basta

Odbierz prezent urodzinowy: 19 złotych na pastę!

Klub urodzinowy restauracji włoskiej Pasta i pasta

Wejdź do Klubu urodzinowego restauracji Pasta i basta i odbierz prezent na swoje urodziny: 19 złotych na dowolną pastę oraz kieliszek domowego wina. Twoje zdrowie!

> Zapisz się

Wejdź do strefy przywilejów

Zacznij dostawać informacje o wydarzeniach, promocjach i sekretnych zniżkach, dostępnych tylko dla "strefowiczów".

Nie przekażemy nikomu Twojego adresu i nie będziemy zapełniać Twojej skrzynki pocztowej nadaremnie. Słowo!
Natomiast Twój żołądek, to już całkiem inna sprawa...