Burrata

Ten najlepszy włoski ser z mleka bawolego jest specjalnością Apulii. Powszechnie uwielbiana mozzarella di bufala jest tam zaledwie zamiennikiem burraty.

Ser składa się z zewnętrznej serowej warstwy, otulającej zamkniętą wewnątrz śmietankę o maślanym, delikatnym smaku.

W restauracji Pasta i basta burratę podajemy w gniazdku z liści rukoli, z pomidorkami koktajlowymi, polaną oliwą z oliwek, wymieszaną z pastą z czarnych trufli.

Szczęśliwe godziny w Paście

A może coś słodkiego?

Aktualności, czyli co słychać w Paście?

Zamów u nas dania na Wigilię 2023

Tegoroczną kolację wigilijną przygotujesz znacznie łatwiej, jeśli część zadań zlecisz naszym kucharzom. 

Grzyby, burak i dynia - jesienna trójca restauracji włoskiej Pasta i basta

Jesienne menu sezonowe

Na złote jesienne dni przygotowaliśmy menu sezonowe, w którym królują grzyby, dynia i czerwone buraki. Zapraszamy!