Przyjdź PO PIEROGI - ręcznie lepione pierogi pierwsza klasa na Mokotowie!

Przyjdź PO PIEROGI - ręcznie lepione pierogi pierwsza klasa na Mokotowie!

Pod jednym dachem razem z Pastą urządziła się teraz siostrzana restauracja PO PIEROGI, czyli nowa pierogarnia na Mokotowie, gdzie podajemy ręcznie lepione pierogi pierwsza klasa!

Mokotowska uczta pierogowa w PaścieRestauracja PO PIEROGI jest otwarta dokładnie w tych samych godzinach co Pasta, wchodzisz do niej, dokładnie tak samo jak do Pasty, siadasz przy dowolnym stoliku i... dostajesz dwa menu: od lat włoskie z setką sposobów na makaron i pierogowe. Bo cuda dzieją się na zapleczu. Dzięki temu, że w czasie pandemii powiększyliśmy kuchnię, to obok kuchni włoskiej zmieściliśmy Rusłanę i jej współpracowniczki, które lepią pierogi ile wlezie...

Ręcznie lepione pierogi podajemy w PO PIEROGI w czasie lunchu, podajemy wieczorem, a często podajemy też na deser.  

Nasze pierogi możesz także kupić domu i sam/a ugotować. W cenie każdej porcji masz prawa do pochwalenia się przed kim chcesz: jam to ulepił i basta!Mokotowska uczta pierogowa w Paście

Nasze pierogi możesz zamówić online z dowozem do każdego domu, do każdego biura i na każde przyjęcie. Klikasz i masz!

Nasze pierogi pochodzą z różnych kuchni i z różnych krajów. Wspólny jest tylko koncept: ciasto i farsz w środku.

Nadia i jej współpracowniczki szczególnie jednak polecają kozackie pielmieni, podawane jak każe tradycja ze śmietaną i octem z czarnym pieprzem, choć chyba najbardziej grzechu warte są te, podane w domowym rosole.

Miłośnikom smaków dalekowschodnich na pewno spodobają się pierogi chińskie z kurczakiem, imbirem i chili, podawane z wasabi i marynowanym imbirem. Szczerze mówiąc bywają jednak rzadko, bo są piekielnie pracochłonne...

Tym zaś, którzy lubią Gruzję proponujemy chinkali, czyli gruzińskie sakiewki mięsne (w środku mięso jagnięce, wołowe i wieprzowe) z esencjonalnym bulionem do wyssania z dużego pieroga.

Jeśli zaś wolisz nadwiślańską pierogową klasykę, to spokojnie - w PO PIEROGI są przepyszne ruskie, pierogi z mięsem wołowym, z serem na słodko.

Oczywiście mamy także pierogi bezglutenowe ruskie i bezglutenowe z mięsem, zawijane w ciasto z mąki ryżowej, mielonego lnu i skrobi ziemniaczanej. 

Lepiąc ręcznie nasze pierogi nie uznajemy żadnych kompromisów. Używamy tylko najlepszych, świeżych składników i gwarantujemy jakość pierogów pierwsza klasa! Przyjdź PO PIEROGI na Odolańską 5.

 

Mokotowska uczta pierogowa w PaścieSzczegółowe menu PO PIEROGI oraz zamówienia online (także z dowozem pierogów na Mokotowie)

Zapraszamy!

Restauracja włoska Pasta i basta na mapie Google