Bistecca di manzo
Bistecca di manzo

Bistecca

Stek z doskonałej wołowiny, wycinany z najlepszej, środkowej części polędwicy. Mięso pochodzi ze szlachetnej rasy młodego polskiego bydła, jest niezwykle kruche i delikatne. Gruby na około 4 centymetry stek tylko lekko rozbijamy dłonią i wrzucamy na grill bez przyprawiania, bo zgodnie z najlepszymi zasadami podawania steków dobre mięso obroni się samo.
Kucharze restauracji włoskiej Pasta i Basta smażą stek wedle indywidualnych życzeń naszych Gości - na krwisty, średnio krwisty bądź dobrze wysmażony.
Stek podajemy w towarzystwie ćwiartek ziemniaków oraz sosu z zielonego pieprzu.

Szczęśliwe godziny w Paście

A może coś słodkiego?

Aktualności, czyli co słychać w Paście?

Zamów u nas dania na Wigilię 2023

Tegoroczną kolację wigilijną przygotujesz znacznie łatwiej, jeśli część zadań zlecisz naszym kucharzom. 

Grzyby, burak i dynia - jesienna trójca restauracji włoskiej Pasta i basta

Jesienne menu sezonowe

Na złote jesienne dni przygotowaliśmy menu sezonowe, w którym królują grzyby, dynia i czerwone buraki. Zapraszamy!